Casele pe structura de lemn sau casele ecologice cum mai sunt numite au devenit o modă în toată lumea nu pentru că sunt mai aspectuoase, ci pentru că economisesc energia,nu polueaza mediul nici prin procesul de executie,nici prin folosirea indelungata. În România pana acum cativa ani predominau casele ecologice construite din lemn masiv, despre care constructorii spuneau că sunt mai uşor de realizat şi sunt mai rezistente la cutremur. Specialiştii insa au ajuns la concluzia ca sistemul Framing folosit tot mai mult in ultimii ani este mult mai economic si mult mai calitativ,cu un termen de viata mult mai lung,mai avantajos din multe puncte de vedere si mai calitativ.
klonowo

klonowo

Soluţiile ecologice cu care e tratat lemnul sunt aduse din Cehia şi Franţa. Cele mai multe dintre locuinţe sunt izolate cu vata minerala si polistiren, materiale ce protejează camerele de pierderea căldurii.
Locuinţa tradiţională din lemn a ţăranului român nu era realizată din panouri din lemn modulate la 60 de cm, termoizolate cu termosisteme de faţadă, cu folii anticondens, ignifugate, tratate contra dăunătorilor.Locuinţele din lemn fac apel la tehnologii relativ noi în România. Un material foarte folosit la construirea unei case ecologice e polistirenul, care protejează mediul înconjurător.
Preţurile caselor din lemn, cu finisaje asemănătoare, trec în mod serios de pragul de 300 euro/mp. Structura de rezistenţă a unei case ecologice se montează în două-trei săptămâni, iar finisajele în maximum două-trei luni.

Izolaţia reduce costurile la căldură

S-a ajuns la concluzia că o izolaţie termică foarte bună reduce considerabil cheltuielile pentru încălzire în timpul iernii sau pentru aerul condiţionat vara.
O configuraţie tipică pentru pereţii exteriori ai unei case ecologice este formată din:
- panouri de rigips,
- placa de OSB,
- bariera (sau membrana semipermeabilă) de vapori,
- structura portantă din lemn, constituită din dulapi cu dimensiunea 150-x50 mm, poziţionaţi perpendicular pe direcţia peretelui şi formând spaţii de 410 mm sau 610 mm.
- izolaţia fonica-termică e cel mai adesea formată din vată minerală, introdusă în spaţiile dintre dulapi.
- placa de OSB 3
- sistem izolator din polestiren expandat de 10 cm armat la exterior cu plasa de armare din fibra de sticla cu tencuieli speciale.
- finisaje exterioare diverse.

În toate cazurile de construcţii de case ecologice, podeaua este constituită dintr-o placă de beton de 10 cm, izolată cu un strat de 5 cm din polistiren. Calculele noastre au fost făcute pentru temperaturi exterioare de -18 grade Celsius noaptea, 0 grade Celsius ziua şi temperatura interioară de 20 grade Celsius.
Vata minerală care umple spaţiile dintre dulapi este un material foarte rezistent la foc, iar materialele de placare sunt şi ele concepute astfel încât să ofere rezistenţă la aprindere.
Casa ecologică poate să fie un produs folositor în sistemul din care face parte. Pe lângă materialele speciale, o casă ecologică trebuie să aibă şi o anume orientare către soare şi o fundaţie nu foarte adâncă în teren. În mod ideal, o casă ecologică trebuie să imite un ecosistem natural în care toate componentele să fie în conexiune.
case,hale,hale metalice,structuri,hale industriale,structuri speciale,hale hale,case rosu,case cheie,industriale,locuinte,structuri agricole,speciale,ghid constructii,constructii case,rosu,cheie,showroomuri,showroomuri locuinte,hale metalice,locuinte ferme,case case,structuri autoportante,preturi,bursa constructiilor,constructiilor,constructii speciale,showroomuri industriale,constructii rezidentiale,constructii,proiecte,proiecte case,casa,case din,case mici,case proiecte,constructii case,proiecte vile,proiecte casa,proiect casa,proiect,constructii industriale,constructii agro zootehnice,constructii alei,constructii sarpante,constructii civile,industriale,construct,planuri,case case,vile,casa mansarda,case mansarda,proiect case,case ieftine,case rezidentiale,case cheie,mansarda,mansardari,planuri case,prima casa,constructii industriale,vile moderne,case,mici,cheie,case vacanta
Partea de jos a paginii web
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one