Noi ne sprijinim clienţii şi le suntem partener de nădejde pe termen lung. Nucleul competenţei în domeniul de afaceri al construcţiilor este reprezentat de dezvoltarea soluţiilor de sisteme inteligente, care corespund criteriilor ecologiei, economiei, design-ului şi funcţionalităţii, siguranţei şi confortului. Pachetul de servicii este întregit de la proiectare, planificare şi până la execuţia finala.

Oferim servicii de instalatii hidroedilitare apa si canal,proiectare, executie, consultanta si service pentru lucrari de instalatii,instalatii complete pentru diverse sisteme de incalzire si instalatii electrice,montaj obiecte sanitare,energii neconventionale,intretinere si reparatii,pentru persoane fizice sau asociatii de proprietarisi persoane juridice si firme.

Apa,canal,sanitare

Camin vizitare

Camin vizitare

Capac camin

Capac camin

Tevi PVC-KA

Tevi PVC-KA

Tevi-PE

Tevi-PE

Sunt binecunoscute neplacerile cauzate de spargerea unei conducte de alimentare cu apa rezultand inundarea casei si deteriorarea mobilierului si a peretilor. Este cu atat mai neplacut atunci cand ne intalnim cu aceasta situatie imediat dupa ce tocmai am terminat de zugravit si de montat noua faianta.
Desi instalatia sanitara nu prezinta un grad ridicat de complexitate, problemele pe care le poate ridica la un moment dat, precum si costurile daunelor ce pot rezulta, conduc catre recomandarea analizarii starii acesteia la inceputul planurilor de renovare.
Ia in calcul interventia asupra instalatiei sanitare daca ai in plan:
repozitionarea obiectelor sanitare (chiuveta,cada) in baie sau bucatarie
adaugarea unor obiecte sanitare noi sau inlocuirea celor existente
instalarea unei masini de spalat
instalarea unui boiler
asigurarea bunei functionari si evitarea problemelor pe viitor

Pentru sporirea aspectului estetic, instalatiile sanitare sunt de obicei mascate de pereti din zidarie, materiale plastice sau ghips-carton. Poate fi necesara uneori demolarea partiala sau totala a peretilor de mascare pentru accesul la instalatiile sanitare. Din acest motiv este recomandat ca modificarile sau reparatiile aduse instalatiei sanitare, sa se realizeze la inceputul lucrarilor de renovare a casei, evitand astfel deteriorarea si refacerea finisajelor pentru interventiile ulterioare.


In special in locuintele construite cu mai mult de 10 ani in urma instalatiile sanitare pentru alimentarea cu apa menajera sunt realizate din tevi de otel care pot fi imbatranite si nesigure in utilizare. Se recomanda ca in aceste cazuri sa se inlocuiasca intreaga instalatie de alimentare cu apa folosind mareriale moderne ce au in compozitie materiale plastice (PEXAL, PPR).
Chiar daca nu consideri necesara refacerea integrala a instalatiilor de alimentare cu apa menajera, este indicat sa iei in calcul cel putin inlocuirea robinetilor de trecere. Acestia sunt robinetii conectati direct in conductele principale ale cladirii avand rolul de a inchide si izola restul instalatiei de distributie a apei menajere la obiectele sanitare din casa. In momentul unui defect la instalatia de alimentare cu apa sau pentru eventuale interventii de reparatie acesti robineti asigura oprirea rapida si eficienta a alimentarii evitand riscul inundatiei.
Atunci cand doresti sa reconfigurezi pozitia obiectelor sanitare, sa adaugi sau sa inlocuiesti unele dintre ele este bine sa discuti cu instalatorul pentru a te asigura daca sunt necesare interventii asupra instalatiilor sanitare. Modificarea pozitiei chivetei, a vasului WC, inlocuirea bateriilor de la cada sau chiuveta pot decala racordurile actuale la tevile de alimentare cu apa sau la coloana de scurgere. Pentru sporirea aspectului estetic este de preferat ca aceste devieri sa se realizeze in spatiul tehnic acoperit de peretii de mascare si doar simple racordari sa fie realizate vizibil. Este mai putin placut sa vezi in baia proaspat renovata o serie de tevi care ies din peretele finisat si se intind la vedere pana la obiectele sanitare.
Exista de multe ori tendinta instalatorilor de a realiza instalatia sanitara, fara a se asigura ca ea poate fi mascata ulterior de finisaje. Pentru a nu avea astfel de „surprize”, este bine sa soliciti si sa verifici „ingroparea” suficienta a tevilor in stratul de tencuiala. Daca acest amanunt nu este bine realizat, exista posibilitatea ca intr-un final, cel care va placa peretele cu faianta sa nu le poata mentine in spatele ei si sa fie nevoit sa le lase montate deasupra ei.
Cand renovarea implica adaugarea unor obiecte sanitare noi cu siguranta ca noi racordari la conductele de alimentare cu apa si la scurgere sunt necesare. Aceeasi situatie o intalnim si atunci cand hotaram instalarea unei masini de spalat. Racordarea masinilor de spalat este recomandat sa se faca printr-un robinet suplimentar. Vei putea opri astfel alimentarea cu apa a acesteia fara a fi nevoie sa opresti alimentarea celorlalte obiecte sanitare racordate la aceeasi coloana.
Daca inainte de renovare ai simtit mirosuri neplacute in baie, este bine sa iei in calcul interventia asupra scurgerii si in special, verificarea sifonului de pardoseala. Aceasta este piesa care colecteaza apa ajunsa pe pardoseala si asigura scurgerea ei mentinand insa permanent un „dop” de apa care impiedica circulatia aerului din coloana de scurgere in interiorul casei. Uzual acelasi sifon aduna si restul coloanelor de scurgere a chiuvetei si a cazii si atunci cand acesta se infunda, este posibil ca scurgerea cazii sau a chiuvetei sa refuleze prin el pe pardoseala. In functie de tipul de sifon pe care il aveti in instalatie, exista posibilitatea ca interventia asupra lui sa poata fi facuta doar de la vecinul de pe nivelul inferior atunci cand locuiesti la bloc.


Pentru a nu fi nevoit sa refaci anumite parti este bine ca interventii asupra instalatieie sanitare sa aiba loc dupa eventualele lucrari de daramare a unor ziduri sau de decopertare a peretilor. Dupa renovarea instalatiei sanitare se poate trece la realizarea peretilor de mascare si aplicarea finisajelor. Instalarea obiectelor sanitare se face doar in ultima etapa dupa ce toate finisajele sunt terminate. Exceptie poate face instalarea cazii de baie la care poate fi necesara in anumite cazuri finalizarea faiantei si asigurarea drenarii corespunzatoare dupa instalarea cazii pe pozitie.

Electrice

Inainte de a stabili planul final si a ne apuca de renovarea casei este bine sa nu scapam din vedere instalatia electrica. Desi avem tendinta sa acordam o atentie mai mare finisajelor care vor crea intr-un final spatiul de locuit pe care ni-l dorim, este foarte important sa ne punem in prealabil cateva intrebari si despre instalatia electrica:

am avut pana acum probleme cu instalatia electrica ?
se intampla des sa se arda becurile intr-o anumita camera ?
cat de des utilizez prelungitoare pentru alimentarea aparatelor electrice ?
am nevoie de mai multa lumina intr-o anumita zona a casei ?
renovarea va implica si adaugarea de noi corpuri de iluminat (spot, aplica) ?
voi instala noi echipamente electrocasnice (aer conditionat,hota,boiler) ?
voi cumpara inca un televizor in casa ?
Daca gasesti cel putin un raspuns afirmativ pentru aceste intrebari, este bine sa iei in calcul si sa incluzi in planul de lucrare si repararea, extinderea sau inlocuirea completa a instalatiei electrice existente.
In cele mai multe din locuintele construite in perioada comunista, instalatia electrica nu mai satisface necesitatile si cerintele actuale ale vietii moderne. In urma cu 30 de ani, numarul electrocasnicelor utilizate intr-o locuinta se limita la un frigider, o plita electrica, un televizor si un radio. Astazi gasim in jurul nostru o multitudine de echipamente electrice si electronice menite sa sporeasca confortul nostru zilnic si facilitarea satisfacerii nevoilor casnice: calculatoare, aspiratoare, unitati de aer conditionat, hote electrice, boilere electrice, uscator de par, filtru de cafea, prajitor de paine, cuptor cu microunde, si lista ar putea continua. Fiecare dintre acestea trebuie alimentate de la o sursa de curent electric si se intampla des sa constatam ca nu reusim sa gasim o priza libera pentru conectarea si utilizarea acestora.
Pe langa echipamentele electronice sau cele electrice de mica putere, o atentie sporita ar trebui alocata celor cu puteri mai ridicate: unitati de aer conditionat, boilere electrice, sisteme de incalzire electrice, masini de spalat.. Este recomandata conectarea individuala a acestora evitand astfel supraincarcarea excesiva a unuia dintre circuite. Prin conectarea mai multor echipamente la acelasi circuit exista riscul supraincalzirii acestuia, ajungandu-se in final la defectarea (intreruperea) lui sau in cazuri extreme chiar la provocarea unui incendiu.

De asemenea trebuie avuta in vedere siguranta in utilizare, folosind conectarea lor la o priza prevazuta cu impamantare. In general, in cazul electrocasnicelor care contin motoare electrice sau rezistente de incalzire se recomanda conectarea la prize prevazute cu circuit de impamantare.
In prezent exista posibilitatea protejarii unora sau tuturor circuitelor din casa cu protectii diferentiale. Acestea echipamente moderne au rolul de a intrerupe alimentarea cu energie electrica la atingerea accidentala a partilor aflate sub tensiune. Poate fi nevoie de aceste protectii suplimentare chiar si pe circuitele de iluminat avand in vedere necesitatea de a schimba uneori becurile fara a chema un electrician. Luand in calcul riscul atingerii accidentale a partilor aflate sub tensiune in aceste cazuri, merita sa ne gandim la instalarea protectiilor diferentiale. Se pot folosi de asemenea si pe circuitele de prize, in situatia in care in casa exista copii mici, pentru a asigura un nivel sporit de securitate. Sunt cu adevarat necesare pentru echipamentele (jacuzzi) si prizele instalate in baie unde prezenta apei si a aburului mareste gradul de risc la electrocutare.
Pentru cei mai putin avizati in acest subiect, as aminti ca „unitatea de masura” utilizata in lucrarile de instalatii electrice este „circuitul”. Acesta este constituit din conductoarele (firele) electrice menite sa asigure transportul energiei electrice intre tabloul electric si aparatele din interiorul casei (prize, intrerupatoare, corpuri de iluminat). Pe un circuit se pot monta una sau mai multe prize, unul sau mai multe corpuri de iluminat, fara a se ajunge insa la supraincarcarea acestuia. Se recomanda consultarea persoanelor specializate inainte de a decide numarul si tipul de aparate ce vor fi conectate la un circuit. Atunci cand discutati cu un electrician este util sa folositi notiunea de circuit (de prize,de iluminat) pentru facilitarea comunicarii si o mai buna intelegere a lucrarilor pe care doriti sa le efectuati.
Avand in vedere ca cicuitele electrice utilizate pentru iluminarea locuintei sau pentru alimentarea electrocasnicelor sunt instalate in mod normal in stratul de tencuiala al peretilor, este absolut necesar ca repararea, extinderea sau inlocuirea instalatiei electrice sa fie realizate in primele etape a renovarii. Nu este placut ca dupa placarea cu faianta a unui perete sa constati ca vei avea nevoie de o priza in plus pe acel perete pentru alimentarea unui echipament electrocasnic. Aceasta necesitate trebuie satisfacuta din faza de pregatire a peretilor prin „saparea” unui canal in tencuiala si introducerea unui cicuit electric nou sau extinderea unuia existent, precum si a gaurii in care se va instala priza de conectare.
Daca totusi, necesitatea unei prize suplimentare se constata ulterior, dupa finisarea unui perete singura solutie ramasa este adaugarea aparenta a unui nou circuit. Aceasta se realizeaza prin fixarea pe suprafata peretelui a unui canalet de plastic in care se instaleaza noul circuit. Desi este o solutie practica, aspectul estetic al peretelui va fi diminuat prin prezenta canaletului de plastic si a prizei aparente.
Inainte de a incepe lucrarile si a decide daca este nevoie sa angajezi un electrician, este recomandat:

sa decizi pozitionarea finala a electrocasnicelor si sa verifici existenta in apropierea fiecaruia a prizelor electrice necesare; cele mai frecvente probleme apar de obicei in bucatarie atunci cand vei dori sa utilizezi filtrul de cafea, cuptorul cu microunde, prajitorul de paine, sandwich maker-ul, blender-ul etc, si constati ca nu ai unde sa le conectezi pe toate.
sa verifici daca numarul prizelor existente este suficient pentru conectarea tuturor electrocasnicelor
sa verifici daca accesul la prizele existente va fi obturat de amplasarea finala a corpurilor de mobilier
sa decizi daca vei instala o hota in bucatarie si sa verifici existenta unei prize de alimentare
sa decizi daca vei instala un ventilator in baie si sa verifici existenta unei prize de alimentare
sa decizi daca vei instala unitati de aer conditionat in camere si sa verifici existenta prizelor de alimentare
sa decizi daca vei instala boilere electrice si sa verifici existenta prizelor de alimentare
Cele mai multe dintre electrocasnicele existente astazi pe piata sunt prevazute cu cabluri de alimentare foarte scurte. Daca prizele disponibile nu sunt suficient de aproape de locurile in care le vei amplasa cu siguranta vei recurge mai devreme sau mai tarziu la a intinde prelungitoare de care tot timpul te vei impiedica si care iti vor strica in acelasi timp aspectul estetic dorit.


In urma analizei mai sus mentionate este foarte probabil sa constati ca este necesar sa iei in considerare in cadrul renovarii extinderi ale instalatiei electrice actuale. In cele mai multe dintre cazuri extinderile se pot face pe zone restranse, suplimentand circuitele existente in fiecare camera. Daca in schimb numarul acestora devine mare, inlocuirea intregului circuit de la tabloul electric de protectie si distributie (aflat de obicei la intrarea in casa) poate fi necesara. In acest caz, poate fi nevoie chiar de suplimentarea sau inlocuirea elementelor de protectie (sigurante) din tabloul electric al casei.
Se recomanda astfel ca pentru echipamentele electrice cu puteri mari (unitati aer conditionat, boilere, masini de spalat) sa se adauge circuite de alimentare separate, protejate individual in tabloul electric al casei.
Tot din cadrul instalatiei electrice a casei fac parte si circuitele de semnal TV, internet, telefonie fixa. Pentru sporirea aspectului estetic al casei, poate fi utila includerea acestora in planurile de renovare a instalatiei electrice. Puteti lua astfel in calcul „ingroparea” circuitelor de date in tencuiala peretilor si instalarea de prize de conectare dedicate fiecarui tip in parte.
Daca in cazul conexiunii la internet exista astazi echipamente wireless(fara fir) care permit conectivitatea fara existenta unor circuite electrice clasice, nu acelasi lucru se poate realiza in cazul semnalului TV. Se pot prevedea astfel echipamente de distributie a semnalelor la intrarea in casa si cablarea de circuite pentru fiecare camera in parte, putand ulterior instala televizorul sau calculatorul in oricare dintre ele fara a fi necesara mutarea cablului de semnal.
Pentru a veni in sprijinul tau am inclus toate aceste informatii si in instrumentul de construire a unui plan de lucrare pe care il ai gratuit la dispozitie site-ul nostru. Construieste un plan pentru lucrarea ta si ai astfel posibilitatea includerii si evaluarii costurilor si a timpului necesar pentru fiecare dintre operatiile mentionate. Te vom indruma astfel pentru organizarea corecta a operatiilor si vei primi sugestii utile atunci cand vei omite anumite aspecte.

Incalzire-Racire-Ventilare si Climatizare

Avand experienta unei echipe de profesionisti si a unui parteneriat cu furnizorii nostri, societatea noastra va propune cele mai bune solutii in domeniul instalatiilor:

* Instalatii termice
* Sisteme conventionare
* Sisteme termice solare
* Instalatii de racire
* Ventilare si climatizare
case,hale,hale metalice,structuri,hale industriale,structuri speciale,hale hale,case rosu,case cheie,industriale,locuinte,structuri agricole,speciale,ghid constructii,constructii case,rosu,cheie,showroomuri,showroomuri locuinte,hale metalice,locuinte ferme,case case,structuri autoportante,preturi,bursa constructiilor,constructiilor,constructii speciale,showroomuri industriale,constructii rezidentiale,constructii,proiecte,proiecte case,casa,case din,case mici,case proiecte,constructii case,proiecte vile,proiecte casa,proiect casa,proiect,constructii industriale,constructii agro zootehnice,constructii alei,constructii sarpante,constructii civile,industriale,construct,planuri,case case,vile,casa mansarda,case mansarda,proiect case,case ieftine,case rezidentiale,case cheie,mansarda,mansardari,planuri case,prima casa,constructii industriale,vile moderne,case,mici,cheie,case vacanta
Partea de jos a paginii web
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one